Wanderlust

Notting Hill revisited en de leukste Instagram locaties

1 december 2018
Notting Hill Instagram locaties

Jaren geleden, toen ik studeerde in Londen, schreef ik een blog over Notting Hill; mijn favoriete wijk in Londen. Vijf jaar later ben ik er eindelijk terug en het leek mij leuk om hier wat over te delen in een nieuwe blog waarin ik ook een aantal toffe Instagram locaties met je deel.

Het was super leuk om weer in Notting Hill rond te wandelen. Ik had van te voren uitgezocht wat er allemaal nieuw is aan winkeltjes en eettentjes en dergelijke. Dat bleek nog redelijk mee te vallen, gelukkig maar want deze keer had ik geen vier maanden maar een paar dagen om alles te bezoeken.

Notting Hill Instagram locaties

Portobello Road is natuurlijk dé straat in Notting Hill. Een gezellige straat vol antiekwinkeltjes en andere leuke winkeltjes om in rond te struinen. Uiteraard ben ik ook weer even langs de boekenwinkel uit de film Notting Hill geweest. Ook dit zag er nog hetzelfde uit en nee ik heb geen boeken gekocht dit keer (haha). De Notting Hill Bookshop kan je vinden aan de Blenheim Cres. 13.  De voorgevel van de winkel uit de film kan je vinden aan Portobello Road 142. Om de hoek bij The Notting Hill Bookshop vind je ook de Biscuiteers Boutique (Kensington Park Rd. 194), met een zwart witte voorgevel is dit perfect voor een Instagram foto zou ik zeggen!

In een zijstraat van Portobello Road vind je ook de blauwe voordeur uit de film (hij is nu weer blauw, eerst was ‘ie zwart geloof ik). Je kan deze vinden aan de Westbourne Park Rd. 280. Of volg de toeristen, dan kom je er ook. ;)

Waar ik erg graag heen wilde was Hillgate Place, dé straat met gekleurde huisjes én ook nog redelijk rustig om foto’s te maken dus absoluut een aanrader. De jacht naar roze huisjes is geopend! Hillgate Place vind je achter The Gate Picture House, je loopt dan door Farmer Street en dan ben je er. Ook Callcott Street, Uxbridge Street, Hillgate Street en Farm Place lenen zich goed als achtergrond voor foto’s. En ach, de straatjes daar omheen ook. Kan iemand me een paar miljoen euro geven? Vergeet ook Geales (visrestaurant) niet; het adres is Farmer Street 2. Of je er lekker kan eten weet ik niet, maar de voorgevel is zeker fotogeniek.

Ook de winkeltjes aan Westbourne Grove (kruising met Colville Road) zijn leuk om langs te gaan. Ik zag op Instagram op deze locatie een blauw/groene muur voorbij komen en het was even zoeken waar dit precies was, maar het adres heb ik kunnen vinden. Als je op Google Maps kijkt, vind je daar o.a. een openbaar toilet (he bah) maar daar direct daarnaast zit een klein bloemenwinkeltje met een blauw/groene muur.  Als je zoekt naar een vrolijke gekleurde achtergrond voor je foto, dan moet je daar zijn. Het adres is Westbourne Grove 222.

Notting Hill Instagram locaties

Ook tof is Farm Girl Notting Hill (Portobello Road 59a). Een Australisch restaurant. Ik ben er niet geweest want reserveren is handig kwam ik achter. Maar het menu ziet er wat mij betreft goed uit dus misschien voor een volgende keer. Deze staat zeker nog op mijn lijstje.

Naast de vele souvenirwinkels vind je in Notting Hill ook nog een Bubbletheewinkel (Pembridge Road 45), een Joe and the Juice voor als je dorst hebt (Portobello Road. Hij zit ergens op de hoek. Je kan hem niet missen eigenlijk) en The Hummingbird Bakery voor lekkere cakejes (Portobello Road 133).

Notting Hill Instagram locaties

Notting Hill Instagram locaties

Verder heb je op Portobello Road natuurlijk de beroemde markt, die mag je ook zeker niet missen! Voor meer informatie kan je kijken op de website van Portobello Market.

Het beste is om met de Underground naar Notting Hill te gaan. Stap dan uit bij Notting Hill Gate, dan is alles goed te lopen. Ga je voor het eerst naar Notting Hill, dan raad ik je aan om er zeker een volle middag voor te rekenen om alles in en om Portobello Road te bekijken. Ik hoop in ieder geval dat je wat aan deze adresjes hebt! Tip: je kan ze eventueel opslaan op Google Maps zodat je ze snel terug kan vinden wanneer je in Notting Hill bent.

Meer weten of vragen? Laat dan even een comment achter!

Wat is jouw favoriete plek voor foto’s in Notting Hill?

You can follow me on social media!

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge