Photography Wanderlust

How to vakantiefoto’s maken als een pro

17 juli 2017
Chatsworth

Zoals veel bloggers vind ik het moeilijk om mijn camera weg te leggen. Helemaal als ik op reis ben want het liefst leg ik alles vast! De vakantie is natuurlijk perfect om eens wat anders te fotograferen dan eten, outfits en flatlays. Dit zijn een paar dingen die ik leerde van fotograferen tijdens het reizen.

Het is niet erg als je niet de perfecte foto krijgt

Je bent op reis dus geniet van waar je bent en wat je ziet. Niet alles hoeft worden vastgelegd, ook al heb je geen foto je hebt het wel gezien of meegemaakt. Er zijn zoveel mooie dingen op de wereld maar die op een foto nooit zo mooi zullen zijn als in het echt.

Chatsworth

Leg de focus niet alleen op de bekende dingen

Natuurlijk is het super leuk om een toffe foto te maken van de Eiffeltoren, Trafalgar Square of het Paleis op de Dam. Dat soort plekken zijn altijd vol met mensen die alleen maar in de weg lopen en in beeld staan. Daarnaast is er vast al iemand geweest die exact dezelfde foto heeft gemaakt die veel mooier is en jou het gevoel geeft dat jou foto’s daar niet tegenop kunnen. Focus je dus niet alleen op de bekende dingen en plaatsen.

Het gaat om de details

Veel belangrijker is de sfeer van een plek die je overbrengt met je foto. Leg vast wat jij hebt ervaren in plaats van de plek zelf. Denk bijvoorbeeld aan hoe het zonlicht valt, details van een gebouw of mooie rozen in een tuin. Kijk ook naar verschillende hoeken om vanuit te fotograferen en stel je camera in op de juiste instellingen voor je aan de slag gaat.

Denk ook om de veiligheid van je spullen

Vooral op hele drukke plekken is het beter om je camera gewoon in je tas te laten in plaats van om je nek/schouder te hangen. Zonde als iemand er per ongeluk tegenaan loopt, toch? Haal hem alleen uit je tas wanneer je je camera nodig hebt en maak anders foto’s met je telefoon. Let daarnaast ook op de rest van je spullen terwijl je door de cameralens kijkt. ;)

Chatsworth

Welke camera neem je mee?

Telefoon, compactcamera of spiegelreflex, het zijn allemaal goede opties. Kies iets waar jij goed en snel mee kan werken. Neem bijvoorbeeld geen zware camera en cameratas mee als je van te voren weet dat je het te zwaar vindt om er de hele dag mee te lopen, kies dan liever een kleinere camera. En vaak maken smartphones ook hele mooie foto’s!

Fotografeer jij altijd veel als je op reis bent?

Meer van dit soort tips? Volg mijn blog via Bloglovin’Facebook en Instagram. Of bewaar dit artikel op Pinterest:

You can follow me on social media!

2 Comments

 • Reply Merel 17 juli 2017 at 21:18

  Ik moet waarschijnlijk juist minder foto’s maken op vakantie haha. Smartphones maken inderdaad ook mooie foto’s. Handige tips!

  • Reply Nienke 18 juli 2017 at 18:06

   Bedankt Merel! Ja maak je altijd veel foto’s op vakantie?

  Leave a Reply

  CommentLuv badge