Photography

De geheimen van het ontwikkelen van jouw eigen fotografie stijl

21 april 2017
fotografie-stijl-ontwikkelen-nienkejolien.com

Er zijn natuurlijk genoeg fotografie tips te vinden waar iedereen je hetzelfde verteld; leer je camera kennen, schiet je foto’s in RAW in plaats van JPEG, let op compositie, kijk naar het licht, etc.. En ja, het zijn goede en belangrijke tips waar je ook zeker je voordeel mee kan doen tijdens het fotograferen, maar er zijn ook tips die minder vaak voorbij komen en die deel ik vandaag met je. Je eigen stijl ontwikkelen doe je zo…

Neem je camera overal mee naartoe

Het is een heel gesleep misschien zo’n camera met tas, lenzen en andere benodigdheden, maar dit is de enige manier om beter te worden in fotograferen. Het is daarbij ook helemaal niet nodig om de nieuwste en duurste camera te hebben, dat gaat je toch geen mooiere foto’s opleveren as je niet kan fotograferen. Iedereen is ergens begonnen dus experimenteer! Neem je apparatuur mee en leer hoe alles werkt, zo raak je er vertrouwd mee. Je kan er nog zoveel over lezen, maar alleen door te doen leer je het meest!

Daag jezelf uit

Bedenk voor jezelf een uitdaging. Dat kan iets eenvoudigs zijn zoals elke dag een foto maken. Door jezelf uit te dagen ben je meer met fotograferen bezig waardoor het ontwikkelen van je skills en stijl alleen maar sneller gaat.

Laat je inspireren door Pinterest

Pinterest, wat zou je zonder moeten! Heb je een beetje een idee welke kant je op wil qua stijl, maak dan een bord op Pinterest met foto’s die je mooi vindt (denk aan stijl en compositie). Zo kun je beter definiëren welke kant je op wil, wat voor soort foto’s je wel en niet mooi vindt en het helpt je bij het maken van betere foto’s. Schrijf bijvoorbeeld op wat je wel en niet mooi vindt aan een bepaalde foto en wat je ervan kan leren. Kijk vooral niet naar wat nu populair is online want het is makkelijk om je daar door te laten leiden. Volg geen trends, maar creëer ze door net een beetje anders te zijn dan anderen.

Bewerken van foto’s

Voor het bewerken van foto’s gebruik ik Lightroom en Photoshop (van Adobe). Zelf van de slechtste foto valt altijd wel wat te maken. Ik probeer foto’s ook altijd op dezelfde manier te bewerken, zodat het een mooie serie van foto’s wordt. Leren bewerken is belangrijk bij het ontwikkelen van je fotografie stijl. Ook hier een belangrijke tip: experimenteer totdat je weet wat je mooi vindt. Zodra je dat weet blijf dan op dezelfde manier je foto’s bewerken. Consistent zijn is belangrijk als je wilt dat je foto’s op elkaar lijken en daardoor te herkennen zijn als jouw foto’s.

Nu ben ik benieuwd; wat zijn jouw geheimen bij het ontwikkelen van je fotografie stijl?

Meer van dit soort tips? Volg mijn blog via Bloglovin’, Facebook en Instagram. Of bewaar dit artikel op Pinterest:

fotografie-stijl-ontwikkelen-nienkejolien.com

You can follow me on social media!

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge