Blogging Photography

15 fotografie hacks en tips voor bloggers

19 juli 2017
fotografie_hacks_tips_voor_bloggers_nienkejoliencom

Fotograferen is iets wat ik graag doe, maar fotografie tips en hacks verzamelen ook! Als blogger wil jij natuurijk de mooiste foto’s op je blog laten zien, want goed beeldmateriaal tilt je blog naar een hoger niveau. Waarschijnlijk maak je die foto’s zelf. Daarom vandaag 15 fotografie tips en hacks voor jou!

Waarschijnlijk herken je wel dat punt dat je voor je blog wilt gaan investeren in een goede camera. Doen! Maar dan?

Camera tips

Leer je camera kennen

Klinkt misschien logisch, maar weet hoe je camera werkt en welke instellingen je wanneer moet gebruiken. Je kan natuurlijk de handleiding lezen die bij de camera hoort. Ook kan je kijken of er een video met uitleg op Youtube staat. Neem bijvoorbeeld wat test shots.

Fotografeer in RAW

RAW? Je foto’s hebben dan niet het formaat JPEG. Met RAW wordt er meer ruwe data opgeslagen. Het nabewerken van je foto kun je dan doen in Lightroom van Adobe, waarmee je de foto uiteindelijk makkelijk in JPEG kunt opslaan. Een RAW foto beschikt over meer informatie dan een JPEG foto, zo kun je bijvoorbeeld de witbalans aanpassen zonder dat de foto kwaliteit verliest.

ISO

Weet welke ISO je moet gebruiken. Fotografeer je buiten? Dan raad ik je aan om ISO 100 of 200 te gebruiken. Voor binnen is ISO 400 of 800 prima, afhankelijk van het licht. Hoe hoger de ISO hoe meer ruis in de foto.

De sluitertijd en diafragma

Ook belangrijk om te weten is welke sluitertijd je moet gebruiken. De sluitertijd is de tijd dat het licht op de sensor valt. Het bepaalt of bewegingen worden bevroren of dat je bewegingsonscherpte ziet. Let ook op de diafragma (f/aperture), welke bepaalt hoeveel licht er per tijdseenheid naar binnen kan en zorgt voor een blurry achtergrond.

Gebruik een statief

Een statief is altijd handig. Helemaal als je met een lange sluitertijd werkt moet je camera op een stevig statief staan dat niet beweegt.

Fotografeer in Manual mode

Wanneer je dat doet kan je zelf de instellingen kiezen in plaats van dat de camera dat voor je doet. Handig, want zo leer je de camera kennen.

fotografie_tips_hacks_bloggersHacks en tips voor compositie en het maken van de foto

Zoek naar leuke achtergronden

Kijk bijvoorbeeld eens bij de Action, Xenos, Hema of Ikea. Je kan alles gebruiken; dienbladen van hout, snijplanken van marmer, gekleurd papier, een schapenvachtje, plakfolie met een leuke print erop. Wees creatief!

Gebruik plakband

Ja plakband! Stel je wilt een flatlay maken maar die lipstick blijft rollen. Plak er een stukje dubbelzijdig plakband onder en hij blijft liggen. You’re welcome.

Maak veel foto’s

Zo weet je zeker dat je genoeg hebt en dat er iets moois tussen zit! Vaak zie je pas dingen die anders hadden gemoeten als je de foto’s al op de computer hebt staan. Door extra foto’s te maken zit er vast een goede foto tussen. Maak je flatlays, ruim het pas op als je zeker weet dat de foto’s goed zijn.

Neem je tijd

Neem de tijd als je foto’s gaat maken. Doe je dat niet dan ga je dat terugzien in het resultaat. Zorg voor het juiste licht, de juiste instellingen en dat het object dat je gaat fotograferen goed in beeld komt.

Gebruik daglicht

Natuurlijk licht is het mooiste. Je kan ook lampen gebruiken, maar probeer bij een raam te fotograferen.

Focus op de ogen

Bij het fotograferen van een persoon wordt de foto het mooiste als de focus op de ogen ligt en deze scherp zijn op de foto.

Maak foto’s vanuit verschillende hoeken

Hier kun je een beetje mee spelen om te kijken wanneer de foto het mooiste wordt.

Landschap of portret

Denk ook eens aan hoe je de camera draait en wat het doet met de foto. Landschap of portret?

Oefening baart kunst

Je foto’s worden alleen mooier en beter als je veel oefent. Zo kun je je eigen stijl ontwikkelen en het is niet erg als je fouten maakt.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips and hacks!

Wat zijn jouw favoriete fotografie tips? Laat het weten in de reacties!

Meer van dit soort tips? Volg mijn blog via Bloglovin’Facebook en Instagram. Of bewaar dit artikel op Pinterest:

fotografie_hacks_tips_voor_bloggers_nienkejoliencom

You can follow me on social media!

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge