Inspiration Photography

A guide to fotografie props en waar ik ze vind

21 juli 2017
guide_fotografie_props

Iets wat ik graag verzamel zijn fotografie props. Zoveel dat ik extra opbergruimte moest kopen, maar ook veel items staan leuk in mijn interieur. Alsof ik in één van mijn foto’s woon (haha). Als je mijn vorige blogs over fotografie hebt gelezen dan weet je dat ik het eerder over props heb gehad. Je kan oneindig veel items bedenken die je zou kunnen gebruiken voor je foto’s want in principe kan je alles gebruiken. Hieronder een aantal ideeën als je nog zoekt naar leuke spulletjes om je (blog)foto’s mooier te maken.

Lint

Je ziet het steeds meer voorbij komen: lint. Dit kan je natuurlijk gewoon halen bij elke hobbywinkel. Ga voor verschillende kleuren zodat je niet voor elke foto hetzelfde lint gebruikt.

Bloemen

Bloemen doen het altijd goed op foto’s. Ik gebruik het liefst pioenrozen, maar een gewone rode roos doet het ook goed op foto’s. Bloemen blijven natuurlijk niet zo lang staan, dus je kan ook een paar neppe aanschaffen. Kijk dan wel goed of het op de foto te zien is dat de bloemen nep zijn want anders is het een beetje zonde van de foto, toch? Neppe bloemen kan je bijvoorbeeld halen bij Xenos of Action. Oh en vergeet de Ikea niet! Daar verkopen ze allerlei soorten echte en neppe planten. Ga voor een leuke cactus bijvoorbeeld, die staan altijd goed op de foto.

Beauty producten

Beauty producten heb je vast wel in huis! Die kan je natuurlijk prima gebruiken voor foto’s. Kies een product met een mooie verpakking of één die je niet zo vaak gebruikt en er dus nog mooi uitziet. Ook make-up kwasten zijn leuk om je foto’s mee op te vullen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de TkMaxx voor mooie producten, zo kocht ik laast een setje rosé gouden kwasten van Isabella Scott, en ja, alleen voor foto’s dus… haha!

guide_fotografie_propsStationary

Notitieboekjes en andere stationary zijn erg populair als fotografie props. Ook hier kan je eigenlijk alles wel gebruiken, afhankelijk van wat voor foto je wilt maken. Misschien heb je wel een verzameling notitieboekjes liggen. Maar ook mooie pennen of rosé gouden paperclips zijn leuk om te gebruiken. Primark en Hema zijn mijn favorieten om stationary voor foto’s te halen.

Woonaccessoires

Hier kan je niet genoeg van hebben, mijn kamer staat vol rosé gouden en marmeren woonaccessoires in ieder geval (oeps…). Alle woonaccessoires kan je eigenlijk wel gebruiken; een houten dienblad, een mooie vaas, mandjes, ongebruikte kaarsen. Ik bedoel, als je nog nooit een kaars in je foto’s hebt gebruikt… ben je dan wel een blogger? (Grapje natuurlijk). Alles wat marmer en rosé goud is doet het sowieso goed op foto’s, maar dat wist je misschien al wel. Verder kun je mooie posters gebruiken, mokken, schaaltjes voor ringen (sieraden zijn ook leuke props trouwens!), koffietafelboeken… noem het maar op. Je hebt vast wel iets in huis en anders kan je altijd kijken bij Ikea, H&M, Modemusthaves.com, Xenos, of misschien weet jij nog een leuke winkel?

Andere dingen waar je nog aan kunt denken…

Zoals ik al zei zijn sieraden ook erg leuk om te gebruiken voor foto’s. Misschien heb je nog een mooi parfumflesje, modebladen of boeken. Je kan ook je laptop en telefoon gebruiken, of een mooi kledingstuk of accessoire uit je kledingkast. Je hoeft niet per se iets nieuws te kopen, er zijn zoveel dingen die je al hebt en kan gebruiken.

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan!

Laat je hieronder weten wat jouw favoriete props zijn?

Meer van dit soort tips? Volg mijn blog via Bloglovin’Facebook en Instagram. Of bewaar dit artikel op Pinterest:

a_guide_to_fotografie_props
You can follow me on social media!

2 Comments

 • Reply Jorinde 2 augustus 2017 at 15:44

  Tof artikel! Bloemen doen inderdaad altijd veel voor foto’s!
  Jorinde onlangs geplaatst…Mijn favoriete food hotspots in AmsterdamMy Profile

 • Reply het rijke wijf 21 oktober 2017 at 12:12

  In bijna 1250 blogs echt nog nooooit een kaars gebruikt ;) toch een echte blogger.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge