Photography

10 manieren om nu direct je Instagram profiel te verbeteren

12 februari 2017
10 manieren om nu direct je instagram te verbeteren

Altijd al willen weten hoe je nu je Instagram profiel kunt laten groeien? Ik zette 10 handige tips voor je op een rijtje! Lees je mee?

Plan maar 2 of 3 foto’s per keer

Het plannen van je foto’s helpt je bij het versterken van je Instagram feed en het creeeren van een visuele identiteit. Zelf plan ik per keer twee of drie foto’s in, in de app Plann (ook voor android). Zo blijft er altijd ruimte over voor spontane foto’s! Ook als je werkt aan het neerzetten van een merk/bedrijf, kan het plannen van je foto’s je helpen. Naar mijn mening is het ook dan belangrijk om ruimte open te laten voor spontane foto’s, bijvoorbeeld van achter de schermen. Zo houd je het interessant voor je volgers (of klanten).

Weet welke foto’s het goed doen

Misschien heb je afgelopen december wel zo’n ‘best nine’ geplaatst om te kijken welke foto’s van het afgelopen jaar het populairst waren. Ik schreef al eerder een artikel over het bijhouden van je Instagram statistieken met Iconosquare. Super handig want het laat je precies zien welke foto’s het beste scoren bij je publiek. Wil je je aantal volgers vergroten? Check dan zeker dit artikel.

Sla er niet in door

Een perfecte feed op Instagram bestaat niet. Iedereen heeft zijn eigen stijl en manier van fotograferen. Het is leuk om hier mee bezig te zijn en na te denken over welke foto’s je wilt plaatsen. Maar wees niet te perfectionistisch, neem af en toe een stapje terug.

Kijk verder

Daar bedoel ik mee: kijk verder dan de Instagram profielen die je volgt. Vaak volg je accounts die op je eigen account lijken of die jou inspireren. Maar er is meer! Kijk eens verder naar wat je niet iedere dag voorbij ziet komen.

Instagram stories

Ik ben niet zo’n fan van Snapchat, maar als ik zie op welke manier anderen Instagram stories gebruiken denk ik zeker dat het bij kan dragen aan het aantal ‘views’ en zelfs meer volgers. Voor mij ook iets om uit te proberen want ik denk als snel: dit is niet interessant genoeg om te plaatsen.

Plaats eigen foto’s

Voor het promoten van blogartikelen wil ik nog wel eens een stock foto gebruiken, mits deze bij mijn Instagram feed past. Stock foto’s zijn natuurlijk ook handig als fotografie niet echt je ding is, maar gebruik ze met mate en kies voor eigen foto’s. Gebruik zeker geen foto’s van Pinterest, dat is niet cool.

Tekst onder je foto’s

Vind je het ook zo moeilijk om elke keer weer wat nieuws te bedenken om onder je foto’s te zetten? Ik soms wel hoor. Het inplannen van foto’s helpt mij omdat je dan even kunt nadenken over wat je onder een foto gaat zetten. Maar ook hier geldt: het hoeft niet perfect te zijn. Just be casual.

Hashtags

Hashtags zijn perfect om het juiste publiek te bereiken, tenminste als je ze op de juiste manier gebruikt. Kies alleen hashtags die echt relevant zijn voor jouw foto. Weet je niet welke hashtags je moet gebruiken, Google dan eens op populaire hashtags in verschillende categorieën, bijvoorbeeld: fashion, lifestyle of zelfs coffee.

Geen inspiratie voor foto’s

Bewaar altijd een paar foto’s voor als je geen inspiratie hebt. Sla ze op, op je telefoon en gebruik ze wanneer je even niet weet wat je moet plaatsen. Natuurlijk hoef je niet per se iets te plaatsen, maar zo blijf je wel interessant voor je volgers.

Reacties plaatsen

Je ziet vaak van die reacties onder foto’s als ‘great!’ of een emoticon of iets dergelijks. Reageren om het reageren raad ik je af, ik geloof niet dat je daarmee meer volgers trekt. Maar reacties met iets meer inhoud als ‘great!’ en iets wat je echt meent, zorgt voor meer interactie op je eigen account. Het kost veel tijd dat reageren en ik kan het zelf ook wel wat meer doen, haha! Maar als ik hier aandacht aan besteed merk ik wel meteen dat het iets oplevert.

Heb jij nog tips om toe te voegen? Ik ben benieuwd!

Meer van dit soort tips? Volg mijn blog via Bloglovin’, Facebook en Instagram. Of bewaar dit artikel op Pinterest:

10 manieren om nu direct je instagram te verbeteren

You can follow me on social media!

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge