Introvert Issues

Being an introvert

6 juni 2017
Being an Introvert

Quiet van Susan Cain is één van mijn favoriete boeken om meer te leren over introvert zijn. Sinds ik weet wat introvert zijn inhoud en dat ik meer introvert dan extravert ben, vind ik het leuk om meer te lezen en te leren over hoe het verschillende aspecten van je leven kan veranderen. Ook vind ik het leuk om die opgedane kennis te delen met anderen omdat lang niet iedereen weet wat introvert en extravert zijn nu precies is…

Introvert zijn is helemaal niet saai

Een van de misvattingen over iemand die graag thuis is, is dat het saai is. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn, of je een leuke tijd hebt hangt niet af van waar je bent maar van wat je als leuk ervaart. Er zijn zoveel leuke dingen die je thuis kan doen, alleen of met anderen. En het kan je ook nog eens geld besparen.

Introvert zijn is heel normaal

Voor een lange tijd dacht ik dat ik niet normaal was omdat ik bijvoorbeeld niet houd van uitgaan. Maar ja, wat is normaal? Ik houd gewoon niet van grote groepen mensen en drukte. Er is absoluut niks mis mee als je niet van grote sociale gelegenheden en uitgaan houdt. Ieder z’n ding, toch?

Introverten laden zich anders op

Introverte mensen laden zich op als ze alleen zijn, extraverte mensen krijgen juist energie van anderen. Net andersom dus. Hoe dat precies werkt legt Susan Cain uit in haar boek Quiet.

Introvert zijn wordt makkelijker als je ouder wordt

School is alweer een tijdje geleden voor mij, maar ik weet nog dat het toen echt not done was om te zeggen dat je niet mee uit wilde gaan. Maar hoe ouder je wordt hoe minder je geeft om de mening van een ander en kom je erachter dat je heus niet de enige bent die wat meer introvert is. Als je jong bent kan het best lastig zijn, but remember; you’re not alone.

Je bent niet de enige

Door een andere blog (ik weet niet meer welke) kwam ik bij het boek van Susan Cain. Ik realiseerde me dat er heel veel mensen introvert zijn, waaronder veel bloggers. Niets om je voor te schamen dus. Ik vind juist dat je het bespreekbaar moet maken zonder dat het een hokje wordt waar je mensen in kunt plaatsen. (Nu klinkt het alsof het een rare ziekte is haha (is natuurlijk niet zo)). Er wordt altijd gedaan alsof het een slechte eigenschap is, maar wie heeft het recht om te zeggen dat het slecht is?

Ben jij meer introvert of meer extravert? 

Meer lezen over introvert zijn? Misschien vind je dit artikel en dit artikel ook leuk.

You can follow me on social media!

2 Comments

 • Reply evelien 6 juni 2017 at 08:35

  Wat een goed artikel <3 Ik ben meer extravert, ik vind het lastig om alleen te zijn en merk dat ik graag onder de mensen ben.
  Ik merk het nu ik twee weekjes alleen thuis ben omdat mijn ouders op vakantie zijn, vind het heel erg wennen!
  Liefs,
  Evelien

  • Reply Nienke 6 juni 2017 at 12:10

   Bedankt voor je reactie lieve Evelien! Ik snap dat het wennen is inderdaad, gelukkig komen ze ook weer terug van vakantie ;) X

  Leave a Reply

  CommentLuv badge