Happiness

6 stappen naar self-improvement

1 februari 2017
tips self improvement

Self-improvement, het klinkt zo zweverig maar is eigenlijk heel simpel. Met deze zes stappen help je jezelf al een eind op weg naar een (nog) betere versie van jezelf.

Wees gezond

Natuurlijk is een gezonde levensstijl voor iedereen anders en heeft iedereen daar een andere mening over. Voor mij betekent een gezonde levensstijl een gezond lichaam. Dat betekent niet dat gezond gelijk staat aan dun zijn. Het gaat erom wat goed is voor jouw lichaam. Door actief te blijven en gezond te eten, krijg je meer energie, het is goed voor je immuun systeem en ook mentaal zal je positiever zijn.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Iedereen heeft wel een voorbeeld, een rolmodel. Een voorbeeld hebben kan goed zijn voor je motivatie en ambitie om hard te werken. Maar jezelf vergelijken met anderen kan ook schadelijk zijn. Iedereen is anders, bevindt zich in andere situaties, heeft andere doelen en dromen. Je zult dus nooit hetzelfde zijn als iemand anders, hoe hard je ook werkt of hoe graag je het ook wil. You do you. Laat je inspireren en motiveren, maar haal jezelf niet naar beneden door te kijken naar wat een ander heeft.

Werk hard

Gebruik je tijd goed. Natuurlijk wil je er het beste uit halen en hard werken, maar om een of andere reden lukt dat voor veel mensen niet. Bijvoorbeeld vroeger op school, dan had je van die klasgenoten die alleen maar zaten te praten, brutaal waren tegen de docent en hun werk niet deden. Iets wat ik nog steeds niet begrijp. (Dan moet je al dat stomme huiswerk nog thuis doen! Zonde van je tijd, toch?). Op de lange termijn zijn degene die hard werkten succesvoller dan degene die dat niet deden. Ook al ben je nog niet waar je graag wilt zijn. Je bent in ieder geval op weg! Hard werken wordt beloont! Motivation is what gets you started, habit is what keeps you going.

Houd jezelf bezig

Niet alleen door hard te werken, of dat nu op je werk of thuis is, maar door leuke activiteiten te doen. Ga naar buiten, ga wandelen, ontdek nieuwe cafeetjes in je omgeving, alleen of met een vriend/vriendin. Door dit soort dingen te doen houd je het niet alleen spannend en leuk, het maakt je gelukkiger en misschien leer je zelfs nieuwe dingen en vaardigheden.

Wees positief en open

Blijf positief en sta open voor situaties als die niet zo gaan zoals je had gewild of had verwacht. Niet alles in het leven gaat volgens plan en niet alles is perfect. Het is ook goed om open te staan voor nieuwe dingen en veranderingen. Sta open voor anderen en de manier waarop zij denken en dingen doen. Wanneer je ouder wordt veranderen dingen en mensen altijd, het heeft geen zin om daar gefrustreerd over te gaan lopen doen. Laat anderen zoals ze zijn. Jouw leven is jouw leven en die van hen is van hen. Focus op jezelf en op het positieve.

Geef liefde

Al is het maar een klein complimentje, het kan iemands dag al zo veel beter maken. En het geeft jou nog een goed gevoel ook. One small step you make, can mean everything to someone.

Meer van dit soort tips? Volg mijn blog via Bloglovin’, Facebook en Instagram. Of bewaar dit artikel op Pinterest:

You can follow me on social media!

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge