Happiness Inspiration

Must read | ‘The Secret’ en ‘Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd’

10 april 2017
the-secret-book-nienkejoliencom

The Secret van Ronda Byrne, misschien ken je het boek of heb je de film gezien op Netflix. Het is gelezen door miljoenen mensen ter wereld. Sommigen zijn wat sceptisch, noemen het zweverig. Anderen beweren dat het hun leven heeft veranderd. Het heeft wat los gemaakt, want het boek beschrijft de ‘Law of Attraction’ (ook wel de wet van de aantrekkingskracht) en beweert dat je meer invloed op je leven en omstandigheden hebt dan je denkt.

the-secret-book-nienkejoliencom the-secret-book-nienkejoliencomJa zweverig, denk je nu misschien. Maar denk eens na. Wanneer gebeurde er iets waarvan je heel graag wilde dat het gebeurde of dat er iets gebeurde waarvan je liever had dat het niet gebeurde en dat je er steeds aan dacht? Door heel erg aan iets te denken krijg je het terug van het Universum (het boek even heel kort samengevat).

Ik heb The Secret gelezen en ook het boek Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd. Eerlijk? Hoewel er een kern van waarheid in zit, heeft het toch een beetje een Amerikaans gehalte; sommige stukken in beide boeken (en ook in de film trouwens) zijn wat overdreven naar mijn mening. Kritisch zijn is goed natuurlijk. De dingen die in de boeken worden benoemd over bijvoorbeeld gezondheid gaan gewoon niet altijd op. Ongeneeslijke ziektes die zomaar verdwijnen bijvoorbeeld, dat kan niet. Desalniettemin, ik geloof (tot een zekere hoogte) wel in The Secret.

the-secret-book-nienkejoliencom the-secret-book-nienkejoliencomThe Secret leert je dankbaar te zijn voor alles, iets waardoor je positiever wordt. Positiviteit trekt positiviteit aan. Dat is hoe de wet van aantrekkingskracht werkt. Het Universum stuurt positieve dingen naar je als jij positieve gedachten naar het Universum stuurt. Het leert je dat je altijd moet blijven doorzetten als je iets wilt, zelfs al zie je geen vooruitgang. Uiteindelijk krijg je wat je wilt, zolang je er maar voor blijft gaan. Hoe je dat precies doet wordt uitgelegd in het boek The Secret.

Het boek Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd is een bundel van inspirerende verhalen van mensen. Random mensen die hun verhaal opstuurden naar de schrijfster Ronda Byrne. Het zijn diverse verhalen over mensen die bijvoorbeeld hun droombaan, hun droomhuis of hun ideale partner vonden. Of zelfs bakken met geld naar zich toe trokken door het te vragen aan het Universum. Ja serieus, hoe zweverig dat ook klinkt. Super leuk om te lezen want door het lezen krijg je veel motivatie.

the-secret-book-nienkejoliencomAls je nu precies wilt weten wat The Secret is of als je momenteel niet helemaal lekker in je vel zit, raad ik je aan om de film op Netfix te kijken, die duurt ook maar iets van een uurtje. Een aantal belangrijke lessen uit The Secret: vraag, geloof en ontvang. Meer positiviteit trekt meer positiviteit aan, het gelijke trekt het gelijke aan. Door dankbaar te zijn kom je op een hogere frequentie waardoor je dingen of mensen op dezelfde frequentie naar je toetrekt. Vragen aan het Universum is niet genoeg, je moet er ook écht in geloven en eigenlijk doen alsof je het al hebt (wees er dankbaar voor) en wees klaar om het te ontvangen. Focus niet op hoe en wanneer het naar je toe zal komen maar dát het naar je toe zal komen.

Meer weten? Ga dan naar de website van The Secret.

Ook lezen? Bestel het boek hier.

Ken jij The Secret al? Hoe pas jij het toe in jouw leven en wat heeft het je gebracht?

Dit artikel bevat affiliate links / This article contains affiliate links. More information here.

You can follow me on social media!

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge