Happiness

Hoe je de kunst van hygge onder de knie krijgt

18 februari 2017
how to master the art of hygge

Het is al een tijdje een trend: Hygge. Ik weet nog steeds niet precies hoe je het nu uitspreekt, haha. Hygge is een Deense manier van leven. Knus en warm. Chocolademelk bij kaarslicht. Een gevoel van thuis, een bepaalde sfeer. Genieten van de goede dingen in het leven. Welzijn. Je kan het op vele manieren omschrijven. Het is een beetje vergelijkbaar met het woord ‘gezelligheid’. Denemarken is één van de gelukkigste landen van de wereld, maar iedereen kan meer hygge in zijn/haar leven brengen. How to master the art of hygge, vandaag wat tips hoe je dit kunt doen.

how to master the art of hyggehow to master the art of hyggeZacht licht

Eén van de belangrijke onderdelen van hygge is je huis vullen met zacht licht. Steek kaarsen aan en, als je deze tot je beschikking hebt, de openhaard ook. Die vlammen geven warm en zacht licht, mooier licht dan welk Instagram filter dan ook en ze zijn kalmerend, vind je ook niet?

Comfy kleren

Ga voor een oversized warme trui en dikke wollen sokken. Dat is pas echt hyggelig (ja dat is een woord, haha).

how to master the art of hyggehow to master the art of hyggeWarme chocolademelk en koffie

De Denen houden erg van koffie. Warme dranken horen dan ook echt bij hygge. Koffie, thee of warme chocolademelk. Serveer het in een grote mok dat zorgt voor een glimlach op je gezicht.

Omring jezelf met anderen

Eén van de belangrijke punten van hygge is genieten van de gezelschap van anderen, familie of vrienden. De tijd die je met anderen doorbrengt zorgt voor een warme, ontspannen en knusse sfeer. Bijvoorbeeld wanneer je aan de keukentafel zit en een spelletje doet, in de zomer picknicken in het park of naar een festival gaan.

Ga vaker offline

Doe je tv uit en leg je telefoon of laptop even weg. Lezen, zelfreflectie, mediteren of luisteren naar rustige muziek is een ander belangrijk onderdeel van hygge. Wees aanwezig en laat je niet afleiden door technologie.

how to master the art of hyggeEen knus interieur

Zachte kussens, kleedjes om onder te kruipen. Elk huis heeft een hygge-hoekje nodig. Een comfortabel hoekje waar je weg kunt kruipen met een goed boek.

Hygge gaat om comfort, warmte, licht, je veilig en relaxed voelen, een gemoedelijke sfeer en brandend hout in de openhaard. Hygge kan je alleen doen, of samen. Verwen jezelf met je favoriete boek, de beste chocoladereep die je kunt vinden en een kop thee met honing.

Ben jij bekend met deze Deense manier van leven? Wat doe jij om je leven meer hyggelig te maken?

Meer van dit soort tips? Volg mijn blog via Bloglovin’, Facebook en Instagram. Of bewaar dit artikel op Pinterest:

how to master the art of hygge

You can follow me on social media!

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge