Happiness Health & Beauty

Handige meditatie apps en tips om nu uit te proberen

3 februari 2017
meditatie apps en tips

Meditatie vermindert stress en angst en het zorgt ervoor dat het in je hoofd wat rustiger wordt. Handig aangezien de meesten van ons dagelijks te maken hebben met bronnen die zorgen voor stress. Dagelijks mediteren helpt bij het verbeteren van de manier van leven. Vandaag een aantal handige apps die je op weg helpen om te beginnen met mediteren en een aantal tips die je kan toepassen om van het mediteren een dagelijks ritueel te maken.

Meditatie apps

Headspace. Deze app is gratis en simpel om te gebruiken. De eerste tien oefeningen kan je gratis doen, daarna kun je er voor kiezen om ook de betaalde oefeningen te doen. Maar dat is helemaal aan jou.

Calm. Ook deze app kan je gratis downloaden. De app heeft dagelijkse oefeningen en helpt je ook met slapen en ontspannen.

Meditatie tips

Mediteren is nog best moeilijk. Door elke dag een oefening te doen zul je zien dat de kwaliteit van de oefening verbetert. Oefening baart kunst.

Doe het elke dag op hetzelfde tijdstip. Doe het ’s ochtends om je dag goed te beginnen, of juist in de avond om helemaal tot rust te komen.

Wanneer je je in een onnatuurlijk positie bevindt, zal je sneller afgeleid zijn. Kies voor een comfortabele positie, bijvoorbeeld liggend op bed of zittend tijdens je yoga sessie.

Een app zorgt voor begeleiding, zeker als je begint met mediteren is dat erg handig omdat het je de goede richting opstuurt. Vaak zit er ook een rustgevende stem of een muziekje bij.

Zet je telefoon op vliegtuig stand zodat je niet wordt afgeleid. Gebruik alleen de meditatie app en verder niets. Je zult zien dat je daar al veel rustiger van wordt!

Wat zijn jouw meditatie tips?

Meer van dit soort tips? Volg mijn blog via Bloglovin’, Facebook en Instagram. Of bewaar dit artikel op Pinterest:

meditatie apps en tips

You can follow me on social media!

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge