Happiness

5 eenvoudige manieren om je ochtend wat makkelijker te maken

10 februari 2017
5 eenvoudige manieren om je ochtend makkelijker te maken

Wakker worden en je realiseren dat je je warme bed moet verlaten is verschrikkelijk, toch? Ik wil niet beweren dat ik een echt ochtendmens ben, haha, maar sinds ik ’s ochtends deze vijf dingen doe, is het veel minder erg om dat bed te verlaten. Vijf dingen die echt werken, ik schreef ze op en deels ze vandaag met jou.

Voorbereiding de avond ervoor

Het wordt ’s ochtends allemaal een stuk makkelijker als je meteen je kleren kunt aantrekken, je tas kan pakken en weg kunt gaan. Ga dus wat georganiseerder te werk en bereid je ’s avonds alvast voor. Pak je tas, zoek kleding uit of kies zelfs welke lipstick je op wilt doen. Het maakt je ochtend zoveel makkelijker. Zorg ook voor genoeg slaap en leg ’s avonds die telefoon weg.

Zet je wekker niet eerder dan nodig

Nog even een vijf minuten snoozen is fijn, maar die vijf worden er al gauw tien en die tien worden al gauw… you get the point. Het is toch veel fijner om dat kwartiertje gewoon te kunnen slapen zonder dat je steeds wakker wordt gemaakt door die stomme wekker? Zet één wekker en stap dan pas uit bed, zo voel je je frisser en krijg je iets meer slaap.

Maak je bed op

Wat je ook doet, ga niet terug in bed! Zeker als je in een één-kamer appartement woont kan dat verleidelijk zijn, haha! Door je bed op te maken wordt die verleiding veel minder want een opgemaakt bed overhoop halen is zonde.

Zet muziek op

Draai die volumeknop open! Kies een vrolijk nummer uit je Spotify lijstje of zet gewoon de radio aan. Van muziek wordt je vrolijk en een vrolijke ochtend zorgt voor een vrolijke dag!

Een goed ontbijt en een grote kop thee

Want thee is gewoon lekker ’s ochtends. Dat hoef ik je niet te vertellen. Toch? Plan genoeg tijd in om rustig te kunnen ontbijten, bak bijvoorbeeld heerlijke havermout pannenkoekjes of ga voor een smoothie!

Hoe ziet jouw ochtend routine eruit?

Meer van dit soort tips? Volg mijn blog via Bloglovin’, Facebook en Instagram. Of bewaar dit artikel op Pinterest:

5 eenvoudige manieren om je ochtend makkelijker te maken

You can follow me on social media!

2 Comments

 • Reply Nathalie 10 februari 2017 at 19:51

  Een goed ontbijtje vind ik ook altijd erg belangrijk

  Liefs, Nathalie

 • Reply Roos | Soitsrose 11 februari 2017 at 18:20

  Haha, altijd je week op het laatste moment zetten! Ik zet mijn wekker aan de andere kant van mijn kamer zodat ik m’n bed ook niet meer in klim.
  Roos | Soitsrose onlangs geplaatst…Wat Over BoekjesMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge