Blogging

Instagram tip | Maak je eigen landingspagina voor je Insta bio

21 september 2018
instagram-tips

Nu mijn nieuwe fotografie website online staat heb ik meerdere links die ik graag zou willen delen in mijn Instagram bio. Helaas helaas, op Instagram kan je in je bio maar slechts één link delen. Balen… Tijd voor een oplossing…

Ik ging zoeken op Google wat ik kon doen om toch meerdere links te kunnen delen op mijn Instagramaccounts @nienkejolien en @nienkejolienphotography. Al bij meerdere accounts, met name meer zakelijke accounts, zag ik dat zij gebruik maken van Linktree. Met deze tool kan je gemakkelijk meerdere links delen en toch één link in je bio plaatsen.

Echter kwam ik ook een blogartikel tegen van Sabine van Sabineboogaard.nl (klik hier om het te lezen). Het artikel geeft een aantal redenen waarom je Linktree juist niet moet gebruiken. Zo komen alle bezoekers die op jouw Instagram link klikken bij Linktree terecht en niet bij jou. Ook komt verkeer vanuit Linktree niet binnen in Google Analytics als ‘Instagram’, maar als ‘referral’. Je kan dit veranderen, legt Sabine uit in haar artikel, maar je komt er niet achter hoe vaak er op de link in jouw Instagram bio is geklikt. Dat is jammer. Tevens heb je niet veel keuzes voor de lay-out en staat er natuurlijk in je Instagram bio ‘linktree’ en niet de naam van je eigen website. Met name dat laatste was voor mij een belangrijk punt.

Maar in hetzelfde artikel stond een prima alternatief, namelijk zelf je eigen landings pagina maken (bedankt voor de tip Sabine!). Dat ga ik eens uitproberen dacht ik. Nou heb ik niet een hele nieuwe pagina geschreven met html, te moeilijk voor mij. In WordPress heb ik gewoon een nieuwe pagina aangemaakt en deze de titel ‘links’ gegeven. In Canva heb ik een aantal verticale buttons gemaakt en deze als afbeeldingen op de nieuwe pagina gezet. Elke afbeelding, oftewel button, linkt naar iets anders.

Ik heb dus twee nieuwe landings pagina’s aangemaakt; één voor hier op mijn blog en deze staat nu in mijn Insta bio van @nienkejolien en één die staat in mijn Insta bio van @nienkejolienphotography, die dus doorverwijst naar mijn fotografie website www.nienkejolienphotography.com. Op onderstaande afbeelding zie je de landings pagina voor mijn blog, die van mijn andere website ziet er bijna hetzelfde uit.

Dus wil jij ook graag meerdere links in je Insta bio maar wil je ook geen Linktree gebruiken? Probeer dan eens deze optie. Het is echt super makkelijk om te maken en het ziet er prima uit als je website mobiel vriendelijk is.

Maak jij gebruik van Linktree op Instagram? Laat het me weten in de comments!

You can follow me on social media!

2 Comments

 • Reply Sandra 22 september 2018 at 09:01

  Goedemorgen, wat super handig zeg! Ik gebruik idd linktree en irriteerde me ook al een beetje aan die naam in mijn bio. Ik ga dit ook proberen!

  • Reply Nienke 22 september 2018 at 17:16

   Thanks voor je reactie. Hoop dat je wat hebt aan de tip, succes! :)

  Leave a Reply

  CommentLuv badge